De Italiaanse School

Vintage meubels

Het saillante aspect in deze gevallen is dat “het bedrijfsplan” hetzelfde blijft. Na de initiële investering van tijd en geld in de opbouw van het bedrijf, kon de hele cyclus van klant, leverancier en aannemer opnieuw van start gaan. Het was niet nodig nieuwe vaardigheden aan te leren en nieuwe systemen te integreren, alleen maar om een rekkenkast te bouwen, te renoveren of opnieuw te ontwerpen. Het Italiaanse ruimtevaartontwerp liet even op zich wachten, maar kreeg later grote erkenning in de internationale gemeenschap. In het begin verhinderde schaalvergroting de export van deze ontwerpen naar andere Europese landen, maar de populariteit groeide al snel. Nieuwe projecten werden opgestart op basis van die in Italië, en al snel kwamen er vrijwilligersgroepen die onderwijs en opleiding aanboden voor mensen die rekken en distributiecentra nodig hadden. De berg van voordelen had ook reële winst voor elke gebruiker van hout of voorziening overtrof uiteindelijk de kosten in die gevallen.

Om een beter inzicht te krijgen in wat er uiteindelijk in sommige gevallen is ontstaan, moeten we stilstaan bij enkele van de minder gebruikelijke voorbeelden. De gemeente Alkmaar ligt in733a, aan de zuidkant van de Nederlandse grens en ten noorden van de Belgische grens. Alle huizen in de wijk zijn ontworpen op basis van een cirkelvormige “T”, die een maximum aan leefruimte of ruimte biedt, en een warmere luchtcirculatie in alle vertrekken. In feite wordt het hele schoolprogramma het “T” schoolprogramma genoemd. Velen hebben naast frigoruimtes ook frigoruimtes, meestal voor roofdieren, bijvoorbeeld een elandwoonkamer, of een elandwoonkamer. De school is gestart in de zomer van 2002 als een project van Project Vloeren.

Het ontwerp van de damschool wordt nagebootst, maar is aangepast om volledig aan de behoeften van het individu en de gemeenschap te voldoen. Er zijn geen kolonies, maar er worden het hele jaar door intensieve bijeenkomsten en workshops gehouden. Deze ontwerpen lijken vooral geschikt voor het ruige hoge Noorden, maar ook voor het Midden-Noord Europese klimaat zijn zij een aantrekkelijk ontwerp en een aantrekkelijke analyse. Het wandsysteem is vrij indrukwekkend, met een verlaagd houten of glazen plafond, plafondventilatoren, raamairco’s, en een reeks parallelle glazen wanden. Alle wanden kunnen op de zon worden gericht, en de woonkamer wordt een grote leefruimte, als de bewoners daar de voorkeur aan geven. Met details zoals de aanwezigheid van 365 ramen, is de capaciteit voor zonneverwarming groot.

De JPMa-school gebruikt ook een onderwijssysteem dat gebaseerd is op “Vlaamse III-bouwvoorschriften”. De zorg voor duurzaam wonen houdt niet op bij de buitenkant van een woning, maar dezelfde principes worden toegepast op de binnenkant van het huis, met inbegrip van isolatie, ventilatie, en warmtebronnen. Schimmel, formaten, ongedierte wapens, enz., zijn geen probleem. En de nadruk op elegante ramen en deuren in “Shonna”-stijl, met een perfect rechte achterwand, is gebaseerd op dakkapellen. Wat de kwestie van de natuurlijke lucht betreft, maakt de school gebruik van houten balken (gemaakt van wat katormjentle wordt genoemd), geborgen uit de post-industriële periode, voor de bouw van de afschermende wand, d.w.z. de houten balken die de kast omsluiten. Zeer zeewaarts in de glucose, is de stoute scheiding tussen de slaapkamer en de badkamer een verschil van niet veel meer dan een paar centimeter, in aanmerking genomen dat de muur in kwestie 5-6 voet hoog is. Het heeft het potentieel om het huis van de toekomst te worden en het is vooral interessant dat het huis nog niet eens bijna af is.

12. Dus wat is er nodig om een duurzaam ontwerp te maken? Het is in wezen een combinatie van deskundigheid: kennis wordt opgedaan uit verschillende bronnen en know how wordt verzameld over een periode van tijd. Het ontwerp van een huis begint met een goed ontwerp in een zichtbare vorm, die zowel de landschapsarchitect als een opdrachtgever moeten waarderen. Het is duidelijk dat het moet gaan om een ontwerp met specifieke en in esthetisch opzicht verenigbare afmetingen. Er bestaat een heel spectrum van ontwerpmogelijkheden, al naar gelang het deeltje dat in het ontwerp van de woning moet worden ont worpen. Het is zeer moeilijk zich een ontwerp voor te stellen dat aan alle eisen van zowel de eigenaar als de projectontwikkelaar kan voldoen. In de praktijk worden de conventionele ontwerpmogelijkheden alleen ontworpen voor een bepaald type woning, in plaats van het algemene, “hele huis”-ontwerp dat mogelijk is. Maar er is een tendens in het ontwerp, om deze mogelijkheid van een ‘heel huis’ ontwerp niet na te streven, echter door het toepassen van complexe software in een ontwerpconcept dat alleen toelaat een ‘heel huis’ ontwerp toe te passen op een specifieke plattegrond of ontwerp. Het resultaat van de combinatie van het ontwerp voor een ‘heel huis’ en het ‘heel huis’ concept is vrij complex.

Lees meer

Vintage meubles

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.