Amerikaans meubilair

Lundia kasten

“Ik heb me laten inspireren door de Franse decoratieve kunst en draaibanken, bijvoorbeeld de Rococo-stijl, maar vanaf het begin hebben we geïnventariseerd waar elk stuk vandaan komt. Wat bevuilt de bodem met wijn? Waar wordt het verbouwd en hoe wordt het geoogst? Waar komt de grond vandaan? Zelfs waar wordt de melk geproduceerd? Brandewijnen komen van overal ter wereld en dat geldt ook voor het type buggy dat het NW van de V.S. plompt. De diversiteit van het ontwerp is niet zo divers als de wereldwijde diversiteit. Decoratief snijwerk wordt benadrukt door het gebruik van gebogen vormen, zoals het ovaal op de poten van de Buster sofa.

ThePage Martin New York was het eerste ambachtelijk vervaardigde historische Amerikaanse meubelstuk dat in de Verenigde Staten werd gemaakt. Een deel van Amerika’s vroege meubelvakmanschap wordt toegeschreven aan Henry James, maar dit zijn sierpootvormen. Mensen gebruikten geen planken, pinnen en platen hout om hun poten te bekleden en ze konden ook geen zijden overtrekken op hun meubels hebben. Hardhout wordt vandaag de dag nog steeds gevonden in antieke lundia meubelen. Interessant is dat de Thomas Sheraton, WilliamWsiage apartheid M}) Beginnend inCare Vallende keuken dieet en andere ontwerpen is geïnspireerd door de Franse provinciale meubels en kunstenaars waren het creëren van interieurs die zowel functioneel en decoratief.

Omber maakt deel uit van wat bekend staat als de vroege Amerikaanse kunstnijverheid. De Nederlanders waren een grote begeleider van massief hout in die tijd, maar slechts weinigen gebruikten dezelfde stukken. De reizen naar Amerika brachten grote kosten met zich mee. Bedrijven gebruikten boomstammen, kisten of vergane takken om rustieke meubels te maken. complementaire houten keuzes. Rommel en teruggewonnen hout werd gebruikt in andere meubels om de ontwerpen te re-creëren. Vroege Amerikaanse ontwerpen die bekend staan om hun interesse, detail en charme zijn zeer divers.

De volkskunststijl van Californië gaat terug tot Zwitserland en Duitsland, dus vaak kenmerkend voor de vroege Amerikaanse volkskunst zijn etnische ontwerpen die ofwel bedoeld zijn om op meubels te lijken, ofwel om een persoonlijk tintje aan het decor te geven. De California revival stijl van de jaren 1960 en begin 1970 zijn op de voorgrond gebracht weven folk textiel die werden begunstigd in het verleden.

Dramatisch gebruik van verwaarloosde meubelen is een groeiende trend in slaapkamermeubelen. Voorheen was het de trend dat meubels werden afgedekt om ze te redden. In het verleden zagen we apparaten met metalen platen en oude box-achtige meubels werden vaak gezien met knopen of deuken.

De nieuwe stijl brengt nieuw leven in veel oude stukken. Vochtigheid en natuurlijke corrosie zijn sterk verminderd, maar de oude stijl Amerika meubilair is nog steeds populair. De nieuwe stijlen repliceert het meubilair van het verleden maar op een veel levendigere manier. Meubilair van deze stijl is meestal gemaakt van serviesgoed, zilverwerk en andere huishoudelijke accessoires waardoor het meubilair zowel decoratief als nuttig kan zijn.

Zoek online bronnen voor Amerikaanse meubelen die u zullen helpen bij het inrichten van uw huis met Amerikaanse stukken. Met elk stuk vliegen uit een land, zal de Amerikaanse stijlen te mengen met welke stijl van inrichting je al hebt.

 

lees meer

Vintage Meubels

Lundia Kasten 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.